“Mul oli ilmaga pisut õnne,” sõnas Berger, teatab AP. “Võistluse esimene pool oli minu jaoks väga kiire. Pärast lumesaju algust tundus, nagu kleepuv liim oleks suusa all olnud.”

Võidusõidu käigus hakkas lund sadama, mis tegi hiljem startinute olukorra väga keeruliseks. Kolmanda koha saanud sakslane Tobias Angerer, kes startis viimasena, sõnas: “Lumesadu tegi tõesti olukorra raskeks. Võistluse käigus uskusin, et võin siiski medali saada. Seetõttu olen medaliga rahul, kuid samas ka natuke kurb.”

Hõbemedali võitnud üllatusmees Leanid Karnejenka Valgevenest ei osanud võistluse eel medalist unistadagi. “Sellisele kohale ei osanud ma küll mõelda. Kui finišeerisin, vaatasin tabloole ja mõistsin, et mul on väga hea lõpuaeg.”

Bergeri võiduaeg oli täna 35.50,0, Karnejenka kaotas 35,8 ja Angerer 52,4 sekundit. Tiitlikaitsja Pietro Piller Cottrer Itaaliast sai kümnenda koha.

Eesti meestest oli kiireim Kaspar Kokk, kes kaotas võitjale 2.36,3 ja oli 31. Jaak Mae oli 71. (+3.54,0), Peeter Kümmel 82. (+4.30,9) ja Priit Narusk 83. (+4.39,4). Kokku lõpetas võistluse 117 meest.