Kristina alustas oma tavapärases rütmis ja oli esimeses vaheajapunktis (2 km) kümnendal kohal, jäädes liidrile Katerina Neumannovale alla 7,1 sekundiga. Teisel kohal oli 2 km järel norralanna Kristin Steira (+1,1 sekundit), kolmas oli poolatar Justyna Kowalczyk (+2,8).

Poolel maal, 5 km läbimise järel oli Kristina 9. kohal, kaotades liidrile Neumannovale juba 25 sekundiga. Teine oli Steira, kes jäi tšehhitarile alla 3,4 sekundit.

Viimases vaheajapunktis, 1,7 km enne finišit, juhtis endiselt Neumannova, kes edestas teisel kohal olnud Olga Savjalovat juba 26 sekundiga. Kristina jäi liidrile alla 53,6 sekundit ning oli üheksas.

Käesoleva hooaja järel tippspordist loobuv Neumannova ei andnud oma suurt edumaad käest ka lõpukilomeetritel ja võttis kindla esikoha, tulles teist korda maailmameistriks. 9-ndatel maailmameistrivõistlustel osaleva Neumannova võiduaeg oli täna 23.58,4. Hõbemedali võitis venelanna Olga Savjalova (+26,5), pronksi sai itaallanna Arianna Follis (+30,2). Kristina kaotas 57,9 sekundit ja oli üheksas.

Tatjana Mannima sai 3.38,0-kaotusega 57. ja Kaili Sirge 3.51,7-kaotusega 59. koha. Kokku lõpetas 74 naist.

Täna viimasena startima pidanud soomlanna Virpi Kuitunen otsustas mitte osaleda. Starti ei läinud ka teine soomlanna — Aino Kaisa Saarinen.

Sapporo MMi 15 km suusavahetusega sõidus oli Kristina Šmigun saanud 10. koha.