Valimiskomisjoni esimehe, Tartu linnasekretäri Jüri Mölderi sõnul tõsteti 558 valimissedeliga hääletuskast kõrvale, et hiljem, kui ostmiskahtlus peaks osutuma tõeks, ei peaks tühistama korraga mitme päeva tulemusi, kirjutab Postimees.

Esmaspäeval käis hääletamas rohkesti ebaharilikke valijaid: kehva väljanägemisega inimesi, kellest üks küsis komisjoni käest, kas sealt saab raha ning kellest mitut talutas hääletusruumi ukseni üks ja sama isik.

Nii eile kui ka esmaspäeval nähti kaubamajas, ka hääletusruumi läheduses, korduvalt endist rahvaliitlast, praegu parteitut Arne Otterit, kes telefonivestluses väljendas imestust, et tema kaubamajas käimine huvi tekitab.

Teisipäeval õhtupoolikul kohtus Tartu Postimees kahe mehega, kes kinnitasid, et müüsid oma hääle 50 krooni eest ning valisid kandidaadi number 307, Alar Palloni, kelle sõnul võib tegemist olla provokatsiooniga.

Peategelane Alar Pallon väitis TV3 “Seitsmestele uudistele”, et tema hääli ei osta, vaid tegu on alatu poliitilise võitlusega. Ka väidetav äraostmisega tegelev neiu kinnitas teleuudistele, et jagab vaid reklaame, mitte raha.

Lõuna politseiprefektuuri teatel alustas politsei Tartus seoses riigikogu eelvalimiste ajal tekkinud häälteostu kahtlusega kriminaalmenetlust karistusseadustiku hääleostmist käsitleva paragrahvi alusel.

Isikule ainelise hüvitise andmise või pakkumise eest eesmärgiga mõjutada teda mitte teostama oma valimis- või hääletamisõigust või teostama seda teatud valiku kasuks, näeb karistusseadustik ette rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.