Veronika Dari mõrva asjaolusid arutatakse kohtus koos teise kriminaalasjaga, sest üht Dari tapmisele kaasaaitamises süüdistavat meest süüdistatakse lisaks ka omavolis. Istungil selgus, et kuna kaks kriminaalasja on liidetud, siis vajavad kaitsjad ja süüdistatavad kogu süüasjaga tutvumiseks neljapäevani aega, teatab Harju maakohtu pressinõunik Aet Truu.

Seega kontrollis kohus kolmapäeval vaid menetlusosaliste ankeetandmeid, süüdistus on kavas avaldada neljapäeval.

Kohtu alla on Tiit Ottise tapmiskatses ning Dari tapmises omakasu motiivil süüdistatav Dmitri Štšerbakov (18), tapmiskatsele ja tapmisele kaasaaitamises ja kihutamises, kuriteo toimepanemisele alaealise kaasatõmbamises ning tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises süüdistatav Andrei Grišin (28), tapmiskatsele ja tapmisele kaasaaitamises ning tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises süüdistatavad Aleksander Semjonov (37) ja Nikolai Galkovski (46).

Veronika sai tulirelvast surmavalt haavata mullu 7. oktoobril kella 7.44 ajal, kui ta oli ületanud Narva maantee ning kõndinud paarkümmend meetrit mööda Kreutzwaldi tänavat Kesklinna Vene Gümnaasiumi poole. Kreutzwaldi tänav 4 hoovist tulistati neli lasku, millest üks tabas neidu pähe.

Veronika suri teadvusele tulemata mullu 11. oktoobril Mustamäe haigla intensiivraviosakonnas.