„Täna ei ilmunud ta ka Riigikogu suurde saali vaatamata kultuurikomisjoni palvele. Mailis Repsi initsiatiivil lükati esimesel lugemisel järjekordselt tagasi ka sotsiaaldemokraatide esitatud nn. „tasuta töövihikute eelnõu”, mis puudutas 170 000 õpilast ja mille maksumus oleks olnud vaid 130 miljonit krooni,” lisas Peeter Kreitzberg, vahendas SDE pressiesindaja.

Sotsiaaldemokraatide arvates tõrjub haridusminister pidevalt põhjendamatult või valede argumentidega opositsiooni hariduseelnõusid. Mitmed eelnõud võetakse peale seda aga samal kujul üle ja esitatakse valitsuse eelnõudena. „See on räige erakondlik propaganda, mis ei põrku tagasi millegi ees. Samas puuduvad ministri enda algatatud eelnõud. Ainus tõsine mure näib olevat ministeeriumi politiseerimine. Hiljuti vahetati välja kantsler Jaan Kallas ning pandi tema asemel ametisse keskerakondlik Sirje Jõgiste,” möönis Kreitzberg.

Sotsiaaldemokraadid heidavad Repsile lisaks eelpool nimetatule ette ka seda, et ta pole pool aastat külastanud ministeeriumi Tartus ning abiminister ilmub tihtipeale vaid üle nädala üheks päevaks Tartusse.

Sotsiaaldemokraatide tänase eelnõu tagasilükkamisega tunnistati riigi võimetust organiseerida kvaliteetse õppekirjanduse väljaandmist. Taolises olukorras on eriti küüniline sundida paljusid peresid sügiseti tuhandeid kroone letti laduma. Eelnõu nägi ette ka tasuta koolilõuna rahastamise riigieelarvest gümnaasiumi lõpuni. „Hariduspoliitika on valdkond, mis eeldab väga tihedat koalitsiooni ja opositsiooni koostööd. Praegune haridusminister ei ole valmis selle nimel töötama,” kritiseeris Kreitzberg ministri käitumist.