Kolmapäeval tabas 110 000 elanikuga juudi linna Ashkeloni palestiinlaste rakett, Palestiina valitsust juhtiv terroriorganisatsioon Hamas võttis vastutuse rünnakute eest endale, teatab Fox News.

Tuhanded Iisraeli sõdurid liikusid tankide ja soomukite toel sügavamale Gazasse, et laiendada puhvertsooni, takistamaks terroristidel Iisraeli linnu pommitamast. Iisraeli väed võtsid positsioonid sisse kolmes juudiasunduses, mis eelmise aasta augustis maha jäeti ja enne lahkumist hävitati.

Iisraeli kahurvägi ja lennuvägi jätkas sihtmärkide pommitamist Gazas, hävitades kohti, mida peab terroristide baasideks või tugipunktideks.

Iisraeli väed on jätkuvalt ka Gaza lõunaosas, kus nad on sisse võtnud positsioonid sektori piiril. Kriis puhkes peale seda, kui palestiina terroristid tungisid kallale Iisraeli piiripunktile, tapsid kaks sõdurit ning röövisid ühe.

Iisraeli peaministri büroo teatel on armeele antud käsk “valmistuda etapiviisiliseks ja jätkuvaks” operatsiooniks. Kogu operatsiooni eesmärk on sundida palestiinlasi andma välja haavatud Iisraeli sõdur.