Toona võitis Prantsusmaa kindlalt 3:0 ja krooniti maailmameistriks. Brasiillaste tänane juhendaja Carlos Alberto Parreira aga ei pea eelseisvas mängus esmaseks kättemaksu. “Me ei tunne selle mängu eel vajadust kättemaksuks. See on üks järjekordne tähtis MM-mäng, nagu seda oli ka eelmine kohtumine Ghanaga,” sõnas Parreira.

Brasiilia treenerile valmistab kohtumise eel muret Kaka ja Emersoni mänguvalmidus, kuna mõlemad said Ghanaga mängus vigastada. Prantsusmaa poolel on küsmärk Zinedine Zidane`i kohal, kes pidi neljapäevase treeningu vahele jätma, teatab Reuters.

Prantslaste juhendaja Raymond Domenech tunnistas, et Brasiilia alistamiseks peab meeskond mängima paremini kui Hispaania vastu. “Kahtlemata peame paremini mängima, et meil võimalus avaneks. Kuid ma usun, et me oleme selleks valmis.”

Prantsusmaa koondise poolkaitsja Patrick Vieira on öelnud selle kohtumise eel: “Kui sa oled jalgpallur, on sinu esmane unistus mängida MM-finaalturniiril. Teine unistus on mängida MM-il Brasiilia vastu.”

Prantsusmaa ja Brasiilia on varem omavahel mänginud 12 korda — Brasiilia on võitnud neist 5 ja Prantsusmaa 3 mängu. MM-il on omavahel mängitud kolm korda ja kaks neist on võitnud Prantsusmaa. Lisaks 1998. aasta finaalvõidule on Prantsusmaa alistanud Lõuna-Ameerika meeskonna ka 1986. aastal ja seda veerandfinaalis penaltidega. Brasiillaste ainus MM-võit prantslaste üle pärineb aastast 1958.

Viimati olid meeskonnad omavahel vastamisi 2004. aastal ja siis jäi mäng 0:0 viiki.

Brasiilia on ainus meeskond, kes on osalenud kõigil MM-finaalturniiridel ja tulnud viis korda maailmameistriks (1958, 1962, 1970, 1994 ja 2002). Võit Ghana üle oli Brasiilia jaoks 11. järjestikune võit MM-il. Aastatel 1958-1966 püsis Brasiilia finaalturniiridel kaotuseta 13 mängu järjest.

Prantsusmaa on MM-il mänginud 11 korda ja ainus tiitlivõit on aastast 1998.

Enne seda veerandfinaali on kollane kaart all Juanil ja Adrianol Brasiilia poolel ning Franck Riberyl, Patrick Vieiral ja Zinedine Zidane`il Prantsusmaa poolel.

Kui brasiillane Cafu peaks laupäevases veerandfinaalis kollase kaardi teenima, on ta MM-ide ajaloos esimene mängija, kellele näidatud finaalturniiridel koguni kuut hoiatuskaarti.

Meeskondade võimalikud algkoosseisud: (Reutersi andmetel):
Brasiilia (4-4-2): 1-Dida; 2-Cafu, 3-Lucio, 4-Juan, 6-Roberto Carlos; 17-Gilberto Silva, 11-Ze Roberto, 8-Kaka, 10-Ronaldinho; 9-Ronaldo, 23-Robinho.

Prantsusmaa (4-2-3-1): 16-Fabien Barthez; 19-Willy Sagnol, 15-Lilian Thuram, 5-William Gallas, 3-Eric Abidal; 4-Patrick Vieira, 6-Claude Makelele; 22-Franck Ribery, 10-Zinedine Zidane, 7-Florent Malouda; 12-Thierry Henry.

Brasiilia ja Prantsusmaa veerandfinaal algab laupäeval, 1. juulil kell 22:00 Frankfurdis.