Tuleb tõdeda, et Windows Vista Aero Glass liides näeb väga hea välja. Tegemist pole siiski mitte ainult välimusega, vaid kogu liidest on püütud disainida kasutaja jaoks võimalikult mugavaks. Kausta ikoonide suurust saab sujuvalt muuta ja need kajastavad kausta sisu või faili tüüpi. Failide otsimine on palju tõhusam. Lisaks on uus Internet Explorer ja Media Player, mida küll ei demonstreeritud. Lisandunud on Windows Sidebar, Photo Gallery, Windows DVD Maker ja Windows Calendar. Kõige all on oluliselt parandatud turvalisus ja paremad võrgutöö võimalused (mitmesuguste traadita võrkude tuvastamine jms).

Office 2007 kasutajaliidest on revolutsiooniliselt muudetud. Senised menüüd on kadunud, nende asemel on tegevuspõhised paneelid. Muudatuse eesmärgiks olevat kasutaja töö lihtsustamine, aga küllap ka soov oluliselt eristuda tasuta konkurendist OpenOffice.org. Ärksama loomuga kasutajad harjuvad uue liidesega mõne päevaga. Keskmine keskealine kontoritöötaja saab arvatavasti hulga halle juukseid ja peab pihutäie rahusteid neelama. Seda loomulikult juhul, kui eelnevalt pole korraldatud korralikku kursust.

Ettevõtetele pakub Office 2007 palju täiustusi nii rühmatöö, kui ka üksikute programmide osas. Excel 2007 saab hakkama palju suuremate tabelitega — 1 miljon rida ja 16000 veergu. Võimalik on koostada kenamaid graafikuid. Täiustatud on liigendtabelite kasutamist, tabelite vormindamist ja muudki. Täiustusi on nii palju, et nende loetlemiseks kuluks mitu artiklit. Põhjalikum ülevaade on Paul Thurrotti veebisaidil. Kodukasutaja saab siiski suurepäraselt läbi tasuta OpenOffice.org’iga.

Uute arvutitega hakatakse tuleval aastal kaasa panema Windows Vistat. Kes soovib käesoleval aastal arvutit osta, eriti sülearvutit, peab tõenäoliselt maksma Windows XP eest ja tuleval aastal Vista versiooniuuenduse eest. Sülearvutit ostes tuleks tähelepanu pöörata mälu mahule, seda peaks olema vähemalt 1GB, ja videokaardile, mis peab Windows Vistat toetama (DirectX 9, Pixel Shader 2.0 ja Windows Device Driver Model draiver). Sobib ka nt Intel GMA 950 tugikiibistikku integreeritud graafika.