Eestis ei möödu tulekahjuta mitte ühtegi päeva. Päästeameti asejuhi Ain Karafini sõnul oli ainuüksi pakasepäevil, 18.–24. jaanuarini Eestis 267 tulekahju, mis nõudsid üheksa inimelu, kirjutab SL Õhtuleht.

Samas on päästeteenistus tulekahjudega võitlemisel raskustes. Praeguse seisuga on ametis 1816 tuletõrjujat-päästjat, pidanuks aga olema ligi 2500.

Päästjate lahkumine jätkub. 5380-kroonine keskmine kuutasu inimesi tööle ei meelita. Aasta algul kasvas meeste palk ainult kümnendiku võrra.

“Meie inimesed, kes on saanud väga mitmekülgse ettevalmistuse, lähevad ametisse näiteks autofirmadesse,” kinnitab Karafin, et endisi päästjaid võib leida kõikvõimalikest tehnilist taipu nõudvatest ametitest. Minnakse ka Skandinaaviasse metsatöödele.

Päästeameti teine asejuht Alo Tammsalu annab mõista, et veelgi kahaneva palga korral loodavad nad pritsimeeste adrenaliininäljale ja fanatismile.

“Rahaga me töötajaid peibutada ei suuda,” ütleb ta kokkuvõtteks ja tunnistab, et mõneski Eesti paigas võib tulekahjule jõudmise aeg pikeneda. Kuid seda juhtub ka praegu, sest üha rohkem on komandosid, kust õnnetuse korral sõidab tulekahjule vähem kui neli pritsimeest.