Chung ütles kolmapäeval, et Põhja-Korea on varsti valmis vastu võtma Souli pakkumist tasuta elektri tarnimiseks, kuni ehitatakse tuumareaktor elektri tootmiseks, teatab EPLO.

Tuumareaktori võib Pyongyang ehitada pärast seda, kui saavutatakse kokkulepe tuumarelvadest loobumise küsimuses vastavatel kuuepoolsetel kõnelustel.

Lõuna-Korea ei soovi kahe riigi kiiret ühendamist, kuna kardab Saksamaa-sarnast meeletut hinda maksta. Lõuna-Korea ministrid on üldiselt ettevaatlikud lähedamate suhete saavutamise tähtaegade pakkumisel.

„Korea Vabariigi visioon — minu isiklik visioon poliitikuna — on see, et 2020. aastaks on meil heaoluriik ja samaks ajaks võivad Põhja- ja Lõuna-Korea suhelda vabalt, vähemalt on meil välja arendatud majanduslik liit,“ lausus minister.

Chung, kes jälgis 1989. aasta novembris teleajakirjanikuna Berliini müüri langemist, ei öelnud, millist majanduslikku liitu ta Aasia suuruselt neljanda majandusvõimu ja maailma ühe vaeseima riigi vahel näeb. Samas ütles ta, et Põhja-Korea liigub ilmselt sarnase majandusliku avanemise poole nagu Hiina ja Vietnam, kus mõlemas kehtib endiselt kommunistlik võim.