Illegaalsed relvaüksused ründasid hommikul julgeoleku- ja valitsushooneid ning võtsid pantvange, linn muutus kiiresti sõjatsooniks, teatab CNN.

Venemaa asesiseminister Andrei Novikov ütles neljapäeva õhtul, et 61 valitsusvastast on tapetud, osa neist olid pärit Kabardino-Balkaria vabariigist, mille pealinnaks Naltšik on, teised mujalt Kaukaasa regioonidest. Ametlikel andmetel on hukkunud ka 12 tsiviilisikut ja 12 miilitsat.

Vene uudisteagentuurid mainisid, et 13 inimest on surnud ning 116 on haavatud ja haiglasse viidud, ilmselt käis jutt ainult tsiviilisikutest.

Hinnangud selle üle, kui palju oli ründajaid, jäävad 60 kuni 300 inimese vahele. Interfaxi andmetel võeti 17 ründajat elusana vangi.

Rünnak algas kell 8.30 kohaliku aja järgi pärast seda, kui miilits alustas linnas haaranguid 10 tagaotsitava püüdmiseks. Kõik 10 hukkus tulevahetuses. Lahingud hakkasid vaibuma umbes kuus tundi pärast puhkemist, ehkki hajus tulistamine jätkus hiljemgi. Mässulised hoidsid miilitsajaoskonnas mitmeid pantvange ning vabastasid kaaslasi. Õhtuks olid viimased vastupanu pesad sõjaväe poolt likvideeritud.

Tšetšeeni iseseisvuslaste seisukohti esindav Kavkaz Center veebileht teatas, et rünnaku korraldamise võttis enda peale Kaukaasia Rinde nimeline grupp. Grupp on Kavkaz Centeri andmetel osa Tšetšeenia iseseisvuslaste relvajõududest.

235 000 elanikuga Naltšiki rünnak meenutas eelmisel aastal korraldatud rünnakuid Ingušeetias, tšetšeenid on kuulutanud oma eesmärgiks viia võitlus oma aladelt välja.

Kabardino-Balkaria on viies Kaukaasia vabariik seitsmest, kus tšetšeenide rünnakud on aset leidnud.

Vene president Vladimir Putin andis käsu Naltšik täielikult ümber piirata, et ründajad ei saaks linnast vaikselt välja imbuda. Julgeolekul on käsk igasuguse vastuhaku puhul vastuhakkaja maha lasta.