Valimisliidu „Klenski nimekiri” registreerimiseks esitasid avalduse Dimitri Klenski ja Stanislav Tšerepanov, valimisliidu „Võrdõiguslikkus” registreerimist taotlesid Larissa Neštšadimova ja Vladimir Ignatov.

Eelmise nimevariandi, „Spisok Klenskogo” otsustas Tallinna valimiskomisjon jätta registreerimata, kuna see ei vasta keeleseaduse nõuetele.

Klenski ütles tookord, et valimisliit kavatseb igal juhul valimistele pääseda ja kõne alla võib tulla ka nime muutmine. “Muidugi ei jäta me seda küsimust õhku rippuma. Me tõstatame selle küsimuse sest meil on arusaamatu, miks erakond Res Publica on olemas ja registreeritud igal pool ja Tallinnas võimul isegi. Ja nende nimi on ladina keeles. See pole eestikeelne sõna ja siin eesti keele seadus ei eksisteeri. Väga naljakas,” nentis ta.

Vene Erakond Eestis ja valimisliit Klenski Nimekiri korraldavad reedel Tallinnas valitsuse hoone ees venekeelse koolihariduse kaitseks piketi, kus taotletakse venekeelse koolihariduse säilimist Eestis, vahendab ETV Online.

Piketeerijad on seisukohal, et õpetajad, lapsevanemad ja õpilased peavad saama ise valida, mis keeles õppida. Ta lisas, et hariduspoliitika peaks olema suunatud kvaliteetsele eesti keele õpetamisele vene koolides, aga mitte nende üleviimisele eesti õppekeelele.

Tallinna linnavolikogu liikme Dimitri Klenski hinnangul on koolireform nõrgalt ette valmistatud ning selle käivitumisel käib hariduse tase märgatavalt alla.