Pikim kandidaatide pink on Reformierakonnal, kes arvestab praegu ka Maret Maripuu, Peep Aaviksoo, Kristiina Ojulandi, Keit Pentuse, Tatjana Muravjova, Ülle Rajasalu ja Meelis Atoneniga, kirjutab Eesti Päevaleht.

Poliitiliste vastaste hinnangul on sõelale jäänud eeskätt Paet, Maripuu ja Atonen. Keskerakond valib Edgar Savisaare ja Toomas Vitsuti vahel. “Meil pole vaja Ameerikat avastada. Meil on kaks väga tugevat kandidaati — kas endine linnapea või praegune volikogu esimees,” ütles erakonna peasekretär Kadri Must.

Keskerakonna kandidaat selgub 21. augustil partei valimiskongressil.

Res Publica panustab Tallinnas istuvale linnapeale Tõnis Paltsule ja Isamaaliit Toomas Tõnistele. Pealinnas ühise jõuna valimistele minevad sotsid ja Rahvaliit peavad praegu oma kandidaatideks Sven Mikserit, Vladimir Maslovit, Katrin Saksa ja Ene Tombergi. Suurimad šansid on ilmselt Mikseril.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirja esinumbriks Tartus saab kirjanik Jaan Kaplinski, kes samas pole sotside linnapeakandidaat. “Jaan Kaplinski on öelnud, et ta ei taha ega sobi täitevvõimu teostama,” selgitas riigikogu liige Jarno Laur.