Majandus- ja kommunikatsiooniministri kohale asub uues valitsuses Keskerakonna esimees Edgar Savisaar.

Siseministriks saab praegune Lääne politseiprefekt Kalle Laanet.

Sotsiaalministri kandidaadiks nimetati linnade liidu büroo direktor ja Võhma ekslinnapea Jaak Aab.

Kultuuriministri kandidaadiks nimetati kunagine ajakirjanik ja praegune Akadeemia Nord juhtimis- ja kommunikatsiooniteaduskonna dekaan Raivo Palmaru.

Haridusministriks saadab erakond taas Mailis Repsi. Ta oli haridusminister aastatel 2002-2003.

Kes saab Edgar Savisaare asemel Tallinna linnavolikogu esimeheks, kavatseb Keskerakond selgitada lähipäevil.

Mailis Repsi asemel saab riigikogu liikmeks legendaarne politseinik Koit Pikaro.

Edgar Savisaar ütles erakonna volikogus peetud kõnes, et alles tekkimata võimuliitu on juba rünnatud ning kindlasti rünnatakse edaspidi veel rohkem nii paremalt kui ka vasemalt.

“Eelmine koalitsioon, nagu mäletate, sai kriitikat ainult vasemalt. See on heaks kinnituseks, et uus võimuliit asub Eesti poliitilisele tsentrile lähemal,” ütles Savisaar.

Keskerakonna esimees tõdes, et loomulikult on kompromissidel oma hind. “Me ei saavutanud toiduainete ja ühistranspordi käibemaksu alandamist viiele protsendile,” lausus ta.

“Ka astmelist tulumaksu seekord ei tule. Arutlesime niimoodi — astmelise tulumaksuga kannatame ka oodata, kuid pensionäridel ootamiseks seda aega pole — neile peame tagama inimväärsemat toimetulekut juba täna. Nad on selle juba ammu välja teeninud.”

Savisaare sõnul on viimane kuu olnud Keskerakonnale võidukas. “Taastasime oma võimu Tallinnas, saavutasime edu Riigikogu juhatuse valimisel ning erakond ületas 8000 liikme raja,” ütles Savisaar.

“Meid on palju ja me oleme võimule tulemas nüüd ka riigis. Valijad on meid usaldanud. Kui tahame, et nad teeks seda ka edaspidi, tuleb nüüd ennast säästmata tööle asuda. Iga parteid proovitakse järele just võimuga. Nüüd on meie kord see proov läbi elada ja nii, et valijad tunnistaksid — alternatiiv on võimalik, võimalik on valitsus, mis mõtleb inimeste peale ja saavutab seejuures ka edu.“