Reformierakond saab endale pea-, välis-, kaitse-, justiits- ja rahvastikuministri koha. Peaministriks saab Andrus Ansip. Oma koha peaksid Postimehe väitel säilitama kaitseminister Jaak Jõerüüt ja rahvastikuminister Paul-Eerik Rummo.

Kuna erakond kaotas uues koalitsioonis kultuuriministri koha, võib oravapartei teha vangerduse, kus väliminister Rein Lang võtab enda valitseda justiitsministeeriumi, pärandades oma praeguse koha senisele kultuuriministrile Urmas Paetile.

Ühtlasi luhtus endise tuntud telemehe ja keskerakondlase Enn Eesmaa šanss tõusta välisministriks. Põhjendusteks, miks keskparteile just seda ministritooli anda on keeruline, tõid partnerid nende detsembrikuise koostööleppe Venemaa presidendi Vladimir Putini koduparteiga Ühtne Venemaa.

Keskerakond saab endale sise-, sotsiaal-, kultuuri, majandus- ja haridusministri portfellid. Partei esindajate sõnul nimedest enne pühapäeva ei räägita.

Võimuläbirääkijatel pole selgust, kas partei juht Edgar Savisaar läheb ise valitsusse, ning kui jah, siis kas ta võtab endale majandus- või siseministri koha.

Majandusministri kohale on pakutud ka Heido Vitsurit ja siseministritoolile Toomas Varekit või Ain Seppikut. Välisministritoolist ilma jäänud Enn Eesmaa on kandidaat kultuuriministri kohale.

Haridusministriks võib taas saada Mailis Reps ning sotsiaalministriks laiemale rahvale vähetuntud Jaak Haab.

Selgeim pilt on Rahvaliiduga, kes säilitas endale keskkonnaministri, põllumajandusministri ja regionaalministri portfellid, mis kuuluvad vastavalt Villu Reiljanile, Ester Tuiksoole ja Jaan Õunapuule. Uueks rahandusministriks on tõusmas Mart Opmann, kes pidas sama ametit aastatel 1995-1999.

Ilmselt saab Eesti uue valitsuse teisipäeval. Sel päeval kavatseb peaministrikandidaat Andrus Ansip pidada riigikogus oma programmkõne, millele järgneb tema ametisse hääletamine.