“See on siiani silme ees, kui ma ühel hommikul leidsin eest verd täis trepikoja ja aru ei saanud, mis juhtunud on. Kuni nägin halli kassi, kellel alles vaid sabaroots, mis jooksis meeletult verd,” rääkis Pagasi küla kahekorruselises kortermajas elav Rita Mägi Maalehele.

Järgmisel päeval leidis naaber Liivi Kõivumägi, et peaaegu juurelt on saba maha raiutud tema lauda juures söömas käival punasel kassil. “Kõik ujus verest ja kass oli pikali maas.

Mõne päeva pärast jõudis ilgus üle tee naabermajja, kus pere kiisu tuli koju veriselt ja sabata. Kokku nägid naised viit õnnetut looma — üks neist on nüüdseks surnud ja üks kadunud.

Kes ja miks — sellest ei taha keegi rääkida. “Meie pole ise seda pealt näinud ja ei saa midagi ütelda,” sõnas Mägi. Siiski, kuna naised ähvardasid külas politseiga, siis piinamine lõppes.

Politsei vajab uurimise algatamiseks ametlikku avaldust, seda aga ei söanda keegi teha.

Lihulas ja Kirblas nimetatakse konkreetset meest. Juttudest käib läbi, nagu oleks too kassid toiduga ligi meelitanud, et neil siis saba hekikääridega maha lõigata.

On veel üks vana asi. Räägitakse, et sama mees on kasse ka mürgitanud. Tollal kohati piinlevaid loomi, kellel silmad verd jooksid.

“Mina ei saa ütelda, kes mu kassid mürgitas, kuna ma pole seda pealt näinud. Aga ühel päeval tuli mu tütar nuttes koju ja ütles, et kõik ta lemmikud on puu all surnult maas,” meenutas Nadežda Šarašenidze.

Lihula juhtivkonstaabel Vello Vichterpal lubas esmaspäeval, et Pagasi küla asja hakatakse uurima, võttes aluseks Maalehe telefonikõne.