Millised on teie eelmised salenemise kogemused?

Ma polnud kunagi ühtegi dieeti järginud. Olen vanakooli mees, kes pole seni sellistesse asjadesse uskunud. Seda ei tohiks üldse öelda, kuid uskusin, et kõik dieedid ja söögi valik on rohkem mõeldud naistele ning mehed peaksid sööma kõike. Selle filosoofia abil leidsid lisakilod mind üsna lihtsalt.

Rääkige meile, kuidas otsustasite salenema hakata.

Õpite oma välimusega elama, sest ülekaalulisus ei teki hetkega. Panete seda tähele, kui vaatate vanemaid fotosid või kuulete seda tõeliselt sõbralt, kellega te pole paar aastat kohtunud. Mõne aja pärast pole see enam ainult kaalu küsimus. Veendusin omal nahal, et väga kiiresti tekivad terviseprobleemid. Tekkis probleeme vererõhuga ja sageli kannatasin peavalude käes.

Miks valisite Stockholmi dieedi?

Olin Stockholmi dieedist kuulnud ja näinud Internetis pealkirju, kuid ma ei uskunud kunagi, et see dieet võib minu probleemid lahendada, mistõttu ma ei pööranud sellele suurt tähelepanu. Siis hakkas minu ämm ootamatult Stockholmi dieeti järgima. Tema tulemused ja tagasiside ei saanud jääda märkamatuks. Ma nägin, kuidas ta oli iga kord, kui kohtusime, muutunud ning ta oli vaimustuses oma heaolust ja heast tervisest. Ma ei ole inimene, kes usub reklaamidesse ja jookseb kohe poodi, kuid sel juhul oli mul silme ees usaldusväärne tulemus. Sellega oli natukene seotud ka kangekaelsust: kui mu ämm suudab seda nii lihtsalt teha, kas mina peaksin alla jääma? Selgus, et minagi suudan ja kuidas veel!

Kuidas toimus plaani järgimine?

Tegin veebisaidil testi ja sain tulemused ning võimaluse valida, millal dieediga alustan. Keegi ei palunud minult midagi muud kui selgelt kirja pandud juhiste järgimist. Sain hõlpsalt osta vajalikke tooteid ükskõik millisest poest ja minu üllatuseks hoidsin õigesti toitudes raha kokku. Ja kui soovisin välja sööma minna, siis menüü uurimisega leidsin hõlpsalt koha, kus minule sobivad toidud olid juba menüüs või kus neid oleks lihtne nii kohandada, et kokk või ettekandja minu peale väga pahaseks ei saaks.

Suure huviga ronisin igal hommikul kaalule ja tulemused olid tõesti uskumatud: esimese nädalaga kaotasin iga päev umbes kilogrammi. Ma ei suutnud seda uskuda, sest päevad möödusid tavaliselt, ei olnud tunnet, nagu oleksin pidanud terve päeva elama mõne porgandi ja salati peal. Minu koostatud toitumiskavas olid hõlpsasti tehtavad ja maitsvad road, tundsin kogu aeg, et kõht on täis. Toit on üks elu naudinguid, ma ei pea üldse proovimagi seda endale keelata ja tunnistan, et just see takistas mul dieedi alustamist.

Ma soovitaksin isegi mitte nimetada Stockholmi dieeti „dieediks”, kuna see sõna võib paljusid eemale peletada. Need on lihtsalt maitsvate toitude retseptid, mille kogenud spetsialistid on hoolikalt valinud ja annavad seetõttu tulemusi. Olen näinud, kuidas mu tuttavad soovivad kaotada liigseid kilosid ja higistavad jõusaalis, kuid tulemusi pole. Ärge saage minust valesti aru, ma ei ole spordi vastu, kuid kiireimat viisi salenemiseks ei leia sealt. Kõik on üllatunud, kui ütlen, et saavutasin oma kaalu ilma jõusaali abita.

Muidugi on peamine ja kõige märgatavam muudatus see, mida peeglist näen. Hea välimus lubab olla enesekindlam igas olukorras, ükskõik kui imelikult see minu aastates ka ei kõlaks. Kuid see, mida keegi väljastpoolt märgata ei pruugi, on tervise paranemine: mul on suurepärane enesetunne, mu vererõhk on normaliseerunud ja peavalud, millele ma selgitust ei leidnud, on kadunud. Me ei noorene, kuid järgides selles programmis mõnda lihtsat näpunäidet, on mul tunne, et ma pole kaotanud mitte ainult 16 kilo, vaid ka 16 aastat nooremaks muutunud ja passis olevad numbrid on jälle lihtsalt numbrid. Päevad on muutunud pikemaks ja enam pole tunnet, et midagi ei saa või ei viitsi teha.

Mida soovitaksite teistele inimestele, kes üritavad kaalust alla võtta?

Salenemine on võimalik! Peate lihtsalt mõistma, kuidas seda õigesti teha. Ringi vaadates tundub mulle, et paljudel inimestel on praegu kaaluga probleeme ja neid, kes üritavad sellega elada, nendest pole puudust. Valige oma eesmärkide saavutamiseks kutsetunnistusega nõustajad. See võib alguses kõlada väga keeruline, sest pead oma elustiili muutma, kuid kui hakkad järgima Stockholmi dietoloogide nõuandeid, selgub, et muutus on väga väike, kuid väga märkimisväärne. Just see oli minu jaoks suur üllatus, kui lihtne oli tulemust saavutada. See oli ka põhjus, miks nõustusin oma kogemusi teiste inspireerimiseks jagama.

Liitu dieediga täna ja saad individuaalse salenemiskava parima allahindlusega!

Tähelepanu! Kasuta eriti soodsat võimalust kohe praegu, aga alusta siis, kui ise soovid, sest salenemiskava on sinu Stockholmi dieedi profiili all alati kättesaadav.

Jaga
Kommentaarid