Jumestuskunstnik Grete Lill saatis oma viimase käsitsi kirjutatud kirja rohkem kui kümme aastat tagasi. Kuid tal on endiselt meeles, kui suurt elevust ja rõõmu ta tundis, kui tema postkasti mõni salapärane kirjaümbrik potsatas. Seetõttu otsustas ta haarata pastaka ning kirjutada üle pika aja üks tänulik kiri.

„Ma otsustasin kirjutada kirja oma koera kasvatajale ning tänada teda meie imearmsa uue perekonnaliikme Rubi eest. Valmistusin selleks tähtsaks sündmuseks pikalt – ostsin poest ilusa ümbriku ja kirjapaberi, proovisin läbi erinevad pastakad ja tindipliiatsid, et käekiri ilusam tunduks, ja varusin ka aega, sest olin kindel, et esimese korraga ma kirja ühegi veata valmis ei saa. Ja eks ta nii läkski, nagu ennustasin – esimesed kirjad ei tulnud välja ja erinevalt e-kirjast ei saa paberi peal kirjutatud ridu kustutada. Alustada tuleb otsast peale. Aga nagu öeldakse, harjutamine teeb meistriks ning kiri sai lõpuks ikka valmis,” naerab Grete.

Lisaks plaanib ta üllatada oma vanavanemaid ja saadab neile postkaardiga südamlikud pühadetervitused. „Käsitsi kirjutatud kiri läheb alati rohkem südamesse, sest sa tead, et sellega on nähtud palju rohkem vaeva kui elektroonilise kirja kirjutamisega,” selgitab Grete.

Grete arvates võiksid inimesed tulla vana hea käsitsi kirjutatud kirja või vähemalt postkaardi juurde tagasi. Tänapäeval on saada väga palju ägedaid ümbrikuid ja kirjapabereid, millest üks omanäoline, südamega kirjutatud kiri valmis kirjutada ja olulistele inimestele saata.

„Ma olen sada protsenti kindel, et väike vaev tasub ennast ära ja vastu saate rõõmsa telefonikõne või hoopis sama toreda kirja. Kiri ei pea olema mitu lehekülge pikk – piisab ka armsatest tervitustest, et kellegi päev rõõmsamaks teha,” arvab naine.

Kuna sina viimati mõnele oma lähedasele käsitsi kirjutatud kirja saatsid? Maailm vajab rohkem jõuluvanasid, tee ka sina midagi head ja tee sellest pilt. Kasuta #Besanta hashtag'i ja tag'i ära @cocacola_ee.

Jaga
Kommentaarid