.
Hooliv Farm programm
Kvaliteetse juustu valmistamise eelduseks on läbiaegade olnud puhas piim, tugev ja terve piimakari ning hoitud keskkond. Epiima ühistu liikmetel on 200 piimafarmi, mis on koduks 15 000 lüpsilehmale. Epiim alustas juba 2000 aastal kvaliteedi- ja motivatsiooni programmiga Tegija Farm, mis tänaseks sisaldab kliima ja loomade heaolu eesmärke ning kannab uut nime - Hooliv Farm programm.

Rohe juustu tootmisel kasutatakse ainult rohelist energiat
Juustu tootmine on teadagi energiamahukas protsess. Epiim kasutab oma meiereides soojusenergia tootmiseks taastuvenergiana kohaliku hakkepuitu. Loobutud on põlevkiviõli kasutusest. 2016. aastal rajati kõrgetehnoloogiline hakkepuitu kasutav katlamaja koos efektiivse elektrifiltriga, mille tulemusena vähenes CO2 emissioon 650% ning tahkete osade (tahma) hulka vähendati tasemelt 400 mg/m3 tasemele 10 mg/m3. Rohe juustu tootmiseks ostetakse sertifitseeritud rohelist elektrienergiat. Sellest aastast alustab Epiim üleminekut biogaasil sõitvatele piimakogumisautodele ning järk-järgult loobutakse 
diiselküttel sõitvates veokitest.

.

.
Rohe juust imemaitsev Edam-tüüpi juust, mis on valmistatud puhtast ja kvaliteetsest piimast ning on otseloomulikult värv- ja säilitusaineteta. Hea seltsiline nii võileivale kui vormiroogadele.
Baltikumi esimene Euroopa ühistu SCE-Epiim
• SCE E-Piim registreeriti käesoleva aasta 27. veebruaril piimandusühistu E-Piim ja Läti piimandusühistu Piena Cels ühinemise tagajärjel.


• Ühistul E-Piim on tehased Järva-Jaanis, Põltsamaal ja Türil. Piena Cels omab piimatööstust Jaunpils Pienotava.


• SCE E-Piim ühendab kokku 192 farmerit Eestist ja Lätist. Uue ühistu konsolideeritud käibeks kujuneb ligi 75 miljonit eurot ning päevane piima varumismaht 
ligi 500 tonni.
Jaga
Kommentaarid