Riigikogu liige ja Lääne-Virumaa keskerakondlaste juht Kotka-Repinski sõnas, et iga erakonna eesmärk peab olema oma valijate eest seismine, mistõttu ta toetab juhatuse otsust alustada konsultatsioone EKRE ja Isamaaga võimuliidu loomiseks.

Kotka-Repinski sõnas, et mõistab täielikult, miks võimalik võimuliit EKRE ja Isamaaga tekitab erakonnas väga erinevaid arvamusi ja kriitikat, kuid enda häält saab kuuldavaks teha vaid ühise laua taga istudes ja murekohti arutades.

„Seetõttu tuleb ka Keskerakonnal vaagida kõiki võimalusi, kas ja kuidas täita seda ootust, millest valijad meile oma häältega märku andsid – olgu need sotsiaalvaldkonna- või haridusküsimused, Eesti inimeste sissetulekute tõus või julgeolek. Olulisi eesmärke saab ellu viia eelkõige valitsuses,“ ütles Kotka-Repinski.

Ta rõhutas, et enne esialgseid konsultatsioone ei saa tema hinnangul väita, et võimalik valitsus Keskerakonna, EKRE ja Isamaaga ei tooks riigijuhtimisse positiivseid muutusi. „Ühelgi erakonnal ei ole täna võimalust üksi oma programmi ellu viia. Selleks tuleb otsida koostöövõimalusi ning esialgsed konsultatsioonid alles näitavad, kas ja mil moel on erakonnad valmis ka järeleandmisi tegema. Põhimõte, et iga Eesti inimene peab olema hoitud, on igal juhul kõige olulisem ning sellest ei saa taganeda,“ rõhutas Kotka-Repinski.

Keskerakonna juhatuse liige Raimond Kaljulaid andis täna teada, et loobub juhatuse liikme kohast, sest erakond alustas konsultatsioone Isamaa ja EKRE-ga.