Erakondade juhtidest oli kõige varasem hääletaja Erakonna Eestimaa Rohelised esinaine Züleyxa Izmailova, kes seadis juba laupäeval sammud Kristiine keskuses asuvasse valimisjaoskonda. "Hääletatud! Parem tunne kohe," jagas ta oma Facebooki postituses esimesi emotsioone.

Kaubanduskeskuses andis oma eelhääle ka Erakonna Eesti 200 esinaine Kristina Kallas, kes külastas vabariigi aastapäeval Tartu kaubamajas asuvat valimiskabiini.

E-hääletamise kasuks otsustanud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski valis oma soosiku parlamenti eile pärastlõunal sotside kontoris.

Samamoodi tegutses ka Vabaerakonna esimees Kaul Nurm, kes eile oma partei kontoris hääletas. "Usaldan e-hääletust," märkis ta.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas, kes osales eile Egiptuses esimesel Euroopa Liidu ja Araabia Riikide Liiga tippkohtumisel, andis oma e-hääle Aafrika mandrilt.

Traditsioonilise viisi valis Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juht Mart Helme, kes lasi oma sedeli eile õhtul Solarise keskuses asuvasse valimiskasti.

Täna keskpäeval läks sedeliga hääletamise kasuks otsustanud Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder oma kodupaigas Viljandis asuva Paalalinna kooli valimisjaoskonda.

Valimispäeval annavad oma hääle Reformierakonna esinaine Kaja Kallas ja Elurikkuse Erakonna peaministrikandidaat Mihkel Kangur.