„Usun, et vajame valitsuste ja reegliseadjate aktiivsemat rolli,“ sõnas Zuckerberg, nentides, et võrgustikul üksinda ei ole veebi reguleerimiseks vajalikku võimekust. „Internetiregulatsioonide uuendamisega suudame säilitada selle parima poole - inimeste vabaduse ennast väljendada ja ettevõtjate vabaduse ehitada uusi asju -, aga samal ajal kaitsta ühiskonda suurema kahju eest.“

„Tihti öeldakse, et meil on sõnavabaduse üle liiga palju kontrolli, ja tuleb tunnistada, et ma nõustun,“ ütles ta, lisades, et Facebook „loob sõltumatu organi, kuhu on võimalik pöörduda näiteks postituste mahavõtmisega seonduvate kaebuste korral“.

Zuckerbergi sõnul on oluliseim muuta põhjalikumaks reeglistikku neljas valdkonnas: kahjustav sisu, valimiste kaitse, privaatsus ja andmete teisaldatavus. Ühtlasi toetab ta uute reeglite loomist ka tehnoloogiafirmadele, võimaldamaks neil paremini peatada kahjuliku materjali levimist oma platvormidel.

Eile teatas Facebook, et vaeb võimalusi, kuidas hakata otseülekannete ehk livestreamide tegemist piirama viisil, et kasutajatel ei oleks võimalik seal näidata asju, mis ei ole kooskõlas Facebooki reeglitega.

Võrgustik andis seesuguse lubaduse pärast seda, kui 28-aastane Brenton Tarrant, kes tappis Christchurchi mošees poolsada inimest, tegi oma haiglaslikult veretööst sotsiaalvõrgustikku 17-minutilise otseülekande.

„Tõepoolest, paljud teist küsisid rünnaku järel õigustatult, kuidas platvorme nagu Facebook sai kasutada seesuguse kohutava video jagamiseks... Ja oleme ka kuulnud tagasisidet, et peaksime tegema rohkem - ja oleme sellega päri,“ ütles Facebooki tegevjuht Sheryl Sandberg. „Asume kõigepealt uurima võimalusi piirata otseülekannete tegemise õigust näiteks kasutajatele, kellele on rikkumisi varasemast.“

Ka lubas Facebook, et „keelab alates järgmisest nädalast igasuguse valge natsionalismi ja separatismi ülistamise, toetamise ja esitlemise oma platvormidel“ (Facebook omab ka Instagrami ja piirang hakkab kehtima ka seal -toim).