“See partei kuulub keelustamisele ja justiitsministeeriumile on aluseks meie määrused,” ütles Liberaaldemokraatliku Partei liider Žirinovski, nõudes, et duuma võtaks kiirkorras arutusele kaks määrust.

Ühe määruse teemaks on eelarvevahendite sihipäratu kasutamine korporatsioonis Rosagropromstroi, mida juhib kompartei juhtkonda kuuluv Viktor Vidmanov. Teine puudutab Vene riigilipu mõnitamist, mille pani toime kommunistist duumasaadik, heisates 7. novembril duuma kohale sirbi ja vasaraga punalipu.

“Teid kõiki näidatakse vanglakambris, seal, kus istub Hodorkovski,” ütles Žirinovski kommunistidest saadikute poole pöördudes.

Samuti arvas liberite pealik, et “tuleb vahistada kõik kompartei fraktsiooni liikmed, ja viivitamatult”.

Žirinovski nõudis, et määrusi arutataks hommikusel istungil, põhjendades seda sellega, et kommunistide liider Gennadi Zjuganov võivat välismaale põgeneda.

“Zjuganovil on välismaal arved, tal on vabrikud Küprosel… Tuleb kiiremini määrus vastu võtta, et Zjuganov, kes täna kell kaks ära lendab, ei jõuaks riigist põgeneda. Berezovski rakendab kõiki jõude, et koguda kompartei juhtkond Londonisse,” kuulutas ta.

Kompartei fraktsiooni liikmete avaldusele, kes nõudsid Žirinovskilt vabandamist ning sõnaõigusest ilmajätmist, saadikud ei reageerinud.

Jabloko esindaja Aleksei Zahharov ütles istungit juhtinud asespiiker Ljubov Sliska poole pöördudes, et “Žirinovski lubas endale rea põhjendamatuid jämedusi meie poliitiliste oponentide aadressil ning et “juristide poegadele” tuleks märkus teha”.

Vastuseks teatas Sliska, et teeb kõigile märkuse.

Žirinovski ettepaneku poolt, hakata eelisjärjekorras arutama 21. ja 22. päevakorrapunktina kavandatud määrusi, hääletas vaid 33 saadikut. Samas lükati tagasi ka kommunistist saadiku Nikolai Kolomeitsevi ettepanek need dokumendid päevakorrast maha võtta.