„Venemaa on üle elanud mitmeid revolutsioone ja sõdasid. Paljud lühinägelikud reformid, poliitilised liialdused ja kuriteod tõid endaga kaasa arvukad ohvrid meie riigi elanikkonna hulgas,“ seisab pöördumise projektis, mille Žirinovski neljapäeval parlamendile arutamiseks esitas. Pöördumine on kavas saata presidendile, vahendab BNS.

„Venemaal olid monarhistid ja vabariiklased, bolševikud ja menševikud, punased ja valged, demokraadid ja patrioodid, ent nüüd, 21. sajandil, peab saabuma leppimise, andestamise aeg,“ usub liberite liider.

Ta teeb ettepaneku andestada eelmistele põlvkondadele nende „poliitilised möödalaskmised ja eksimused, kuna just nemad lõid riigi, milles me täna elame“.

„Tuleb leppida sellega, et seni pole meil õnnestunud teha kõike, mida oleksime tahtnud, mitte kõik meie unistused pole täitunud,“ tõdeb Žirinovski.

Akti eesmärgiks nimetab ta vajadust leppida kokku isamaa ajaloo mittemustamises, ning vajadust leppida kokku kõigi jõupingutuste ühendamises, et „luua ühiskonnas stabiilset, õiglast, tasakaalustatud ja demokraatlikku suhete süsteemi“.

Ajaloolise leppimise akti allkirjastamise kuupäevast võib pärast vastavate muudatuste tegemist Venemaa seadusandlusse saada Venemaa uus üldrahvalik pidupäev, mis konsolideerib kogu ühiskonna, leiab poliitik.

Akt tuleks pärast spetsiaalses töörühmas valmimist panna üldrahvalikule referendumile, osutab Žirinovski.