Žirinovski kuulutas esmaspäeval Moskvas toimunud parteiaktivistide üleriigilisel nõupidamisel, et liberitel seisab ees raske poliitiline võitlus, kus erakonnal on kõik eduvõimalused olemas.

“Selleks tuleb järgneva kuue kuu jooksul töötada ilma puhkepäevadeta, ilma pausideta,” toonitas Žirinovski.

Ühtlasi teatas ta, et parteikongress, kus erakonna föderaalsed kandidaatide nimekirjad kinnitatakse, toimub septembri algul, kohe pärast valimiskampaania ametlikku algust.

Kannustades oma poolehoidjaid aktiivsele tegutsemisele, soovitas Žirinovski neil vastaseid, eeskätt kommuniste, “mitte rünnata, mitte sarjata, vaid veenda, kuna nii kommunistid, parempoolsed, Jabloko kui ka Ühtne Venemaa on invaliidid”.

Oma mõtet selgitades oletas liberite juht, et “rahval on raske hääletada kommunistliku jampsi ja läänlaste läbikukkunud reformide poolt”.

Duumavalimiste ideaalseks variandiks oleks Žirinovski hinnangul see, kui liberid saaksid 40 protsenti häältest ning kommunistid ja võimupartei Ühtne Venemaa kumbki 30 protsenti.

Samas ei välistanud duuma aseesimees, et valimiste lõppetapil ehk häälte kokkulugemisel võivad võimud püüda valimistulemusi võltsida.