Žirinovski kutsus 7. novembril telekanali Rossija 1 otse-eetris üles minema riigi jaotamisel rahvuslikelt põhimõtetelt üle territoriaalsetele. „Meil kaotati kuus rahvusregiooni, mis halvemaks muutus? Kas keegi on Permi-Komi autonoomset ringkonda meelde tuletanud? Permi krai! Seal on hea nii venelastel kui ka komidel! Kuhu ka ei läheks, igal pool on venelased, isegi Sõktõvkaris, Komi pealinnas, on venelased, aga komid on vähemuses,“ ütles Žirinovski Lenta.ru vahendusel.

Žirinovski avaldusele pöörasid kõigepealt tähelepanu rahvuslike organisatsioonide esindajad. „Minu arvates on see avaldus suunatud rahvastevahelise rahu rikkumisele, mis on meie vabariigis eksisteerinud juba iidsest ajast alates ja mis põhineb vastastikusel austusel, mitte vastandumisel!“ ütles soome-ugri rahvaste konsultatiivkomitee esimees Valeri Markov.

Organisatsiooni Komi Voitõr esidajad pöördusid seoses Žirinovski avaldusega vabariigi juhi poole. „Nüüdsest peale on härra Žirinovski täidesaatva võimu ja ametliku koostöö jaoks meiega persona non grata kuni selle ajani, kui ta vabariigi ja siin elavate inimeste ees vabandab,“ ütles Gaizer.

2005. aasta detsembris ühendati Permi-Komi autonoomne ringkond Permi oblastiga. Selle tulemusena moodustati Permi krai.