Portaali NovoNews teatel moodustab hetkel Lätis ebasoovitud isikute arv on hetkel 5500 inimest. Nende seas on ka mitmed tuntud venemaalased nagu skandaalne poliitik Vladimir Žirinovski, marurahvuslasest NATO saadik Dmitri Rogozin ja Londonis paguluses elav endine oligarh Boriss Berezovski.

Berezovski kanti ebasoovitud isikute nimekirja oktoobris 2005. Aprillis 2006 esitas pagendatud ärimees taotluse oma staatuse muutmiseks, kuid kohus keeldus seda tegemast. Põhjuseks Berezovski tegevuse potentsiaalne oht Läti julgeolekule.

Praegu pole veel teada, keda lätlased oma 5500-liikmelisest nimekirjast lisavad Schengeni persona non grata nimistule — kas näiteks Brüsselis tööle hakkav Rogozin satub sinna või ei.

Vastavalt Schengeni konventsioonile lisatakse üldisesse infosüsteemi SIS inimesed, kes vastavad vähemalt ühele kolmest kriteeriumist: antud isik ähvardab riiklikule julgeolekule või ühiskondlikule korrale, antud isikut on viimase kolme aasta jooksul korduvalt riigist välja saadetud, antud isikut on vastuvõtjamaa kohus karistanud 1 aasta või enama vabadusekaotusega.

Kokku on hetkel ilma uute liitujate — Eesti, Tšehhi, Ungari, Leedu, Poola, Slovakkia, Sloveenia, Malta — täiendusteta Schengeni mustas nimekirjas 650 000 nime.