“Mul on hea meel, et Paremjõudude Liitu ja Jablokot pole enam parlamendis. Need on riigile vaenulikud, ebaefektiivsed, kunstlikud parteid,” kuulutas Žirinovski kolmapäeval pressikonverentsil.

Tema väitel püüdis Jabloko liider Grigori Javlinski jätta vaid muljet demokraatlikust opositsioonist. “Riigiduuma pole teater,” täheldas sellega seoses liberite juht.

“Me sõdisime Jablokoga kümme aastat ja Paremjõudude Liiduga neli aastat, oleme rõõmsad, et neid pole enam,” tunnistas Žirinovski.

“Nüüd hakkame võitlema Kommunistliku Partei ja valimisliidu Kodumaa vastu ning puksime nad riigiduumast välja. Siis võtame käsile Ühtse Venemaa ja võidame 2014. aasta parlamendivalimised,” lubas Žirinovski.

Tema ettekujutuse kohaselt saab Liberaaldemokraatlik Partei kümne aasta pärast parlamendis enamusparteiks.

Seejuures pole Žirinovski nõus oma erakonda võimuparteiks nimetamisega. “Venemaal ei saa kunagi olema valitsevat parteid, meil on alati presidendirežiim,” selgitas liberite pealik.

Tema meelest oli liberite edu valimistel igati seaduspärane.

“Me olime ainus erakond, kes läks valimistele ilma näitlejate, sportlaste, oligarhide ja võimuressurssideta,” väitis Žirinovski.