Sestsaadik, kui 1970. aastate vabadussõja veteranid veebruaris valgete maade hõivamist alustasid, on aga ühtekokku tapetud kolm farmerit. Veteranid nõuavad endale maad, mille Briti kolonistid nende esiisadelt röövisid.

"Kinnitan, et patsient on surnud," ütles Harare haigla esindaja, kuhu raskete peahaavadega Dunn ravile toodi.

Politsei sõnul rünnati Dunni tema farmis, pealinnast Hararest umbes 60 kilomeetrit edela pool, kokkupõrkes arvatavate sõjaveteranidega.

Dunn kuulus opositsioonipartei Liikumine Demokraatlike Muutuste Eest (MDC) regionaalsesse täitevkomiteesse. MDC kujutab endast esimest tõsist konkurenti president Robert Mugabe ZANU-PF parteile, mis on segamatult võimul olnud 20 aastat.

"See kõik on mõeldud opositsiooni hirmutamiseks. See on osa terrorikampaaniast, mis kestab viimased kolm kuud. Valgeid farmereid, kes toetavad MDC-d, peetakse ohuks ja nad sunnitakse selle eest maksma - mõnikord oma eluga. See on väga traagiline," ütles MDC liider Morgan Tsvangirai Reutersile esmaspäeval.

MDC andmeil on viimase 24 tunni jooksul toimunud tosin tõsist kallaletungi erakonna liikmetele ja toetajatele.

Pühapäeval hõivasid veteranid neli valgete maavaldust ja opositsiooni poolehoidjad peksid läbi kaks meest, kes kandsid särke presidendi partei logoga.