"Tänane hommik ei olnud hea, kuid tõi tõe. Enne rahvusvahelise komisjoni töö lõppu tunnistas Iraan oma süüd, et lasi alla Ukraina lennuki. Kuid me nõuame süü täielikku tunnistamist," ütles president Zelenskõi oma avalduses.

Zelenskõi lisas, et Kiiev ootab Iraanilt mitut sammu: "kinnitust, et ollakse valmis täielikuks ja avatud juurdluseks, vägivallatsejate kohtu ette toomist, hukkunute surnukehade tagastamist, hüvitise maksmist ja diplomaatiliste kanalite kaudu ametliku vabanduse vormistamist".

Ukraina president avaldas ka lootust, et "uurimine jätkub ilma kunstlike viivituste ja takistusteta". "45 Ukraina spetsialistile tuleks õigluse huvides tagada täielik juurdepääs ja teabevahetus," rõhutas Zelenskõi.

Iraani armee tunnistas ööl vastu tänast pärast mitut varasemat eitust, et tulistas kogemata alla Ukraina reisilennuki, mille pardal oli 176 inimest, ning nimetas seda "andestamatuks veaks". Iraani sõjaväe sõnul lendas Ukraina lennuk sõjaväebaasi lähedale ning selle pihta tulistati rakettidega.

Iraani president Hassan Rouhani ütles, et Teheran "kahetseb siiralt seda katastroofilist viga".