Zelenskõi tegi oma avalduse Donbassi elanikele videopöördumise vahendusel, viibides hetkel koroonaviirusega nakatumise tõttu Kiievi elitaarseses Feofania erahaiglas, vahendab Meduza.

"Tahaksin pöörduda ka meie ukrainlaste poole, kes on okupeeritud aladel. Kõike näete ise: Ukraina on teile avatud igas mõttes," märkis Zelenskõi Donbassi elanikele venekeelses avalduses.

"Sõda lõpeb kindlasti ja meil pole vaja ühtegi kontrollpunkti," väljendas ta usku ja rõhutas, et "Ukraina teeb nüüd kõik" selle konflikti lõpetamiseks. Zelenskõi tuletas sellega seoses meelde ka Kiievi otsust avada kõik Donbassi kontrollpunktid, süüdistades isehakanud vabariike selle algatuse blokeerimises.

Isehakanud vabariigid ja Venemaa Föderatsiooni täievoliline esindaja Ida-Ukraina kontaktgrupis Boriss Grõzlov ütlesid varem, et hoopis Ukraina pool tõkestas kokkuleppeid uute kontrollpunktide samaaegse avamise kohta Donbassi kontaktliinil.

Zelenskõi nimetas nii valimiskampaania ajal kui ka pärast presidendina ametisse asumist just pikaaegse vaenutegevuse lõpetamist Donbassis oma peamiseks eesmärgiks.