USA lobifirma Signal Group Consulting, LLC esitas 17. juulil USA justiitsministeeriumile aruande, mis näitas Washingtonis president Zelenskõi nimel tehtud tööd 3. aprillist kuni 21. maini, mille sisse jäi ka Zelenskõi võit presidendivalimistel ja ametivande andmine pea kuu aega hiljem, teatab Raadio Vaba Euroopa.

Ettevõtte sõnul sai see Marcus Cohenilt, kes nende sõnul esindas Zelenskõit, kaks makset kogusummas 60 000 dollarit osutatud teenuste eest ja 9 372 dollarit selleks tehtud kulude hüvitamiseks.

Zelenskõi esindaja keeldus seda makset kommenteerimast.

Signal Group Consultingu teatel hõlmas aprillis ja mais tehtud töö kohtumiste saavutamist USA välisministeeriumi, USA esindajatekoja välisasjade komitee, mitmete senaatorite ning teiste isikute ja organisatsioonidega, sh meediaväljaannetega nagu CNN, The Washington Post ja The Daily Caller.

41-aastane endine koomik Zelenskõi alistas aprillikuistel valimistel ülekaalukalt senise riigipea Petro Porošenko ja ta vannutati ametisse 20. mail, misjärel ta saatis ka laiali tema suhtes skeptilise ülemraada.

Zelenskõi kõneles telefoni teel hiljuti USA president Donald Trumpiga, kes kutsus ta Valgesse Majja. Täpne kohtumise aeg ei ole veel teada, kuid Zelenskõi esindaja sõnul toimub see augusti lõpus või septembri alguses.