Zelenskõi sõnul on veel vara lubada, et ta tema suhtes skeptilise seadusandliku kogu ametisse astumise järel kuu lõpus laiali saadab, nagu spekuleeriti juba enne mehe ülekaalukat valimisvõitu eelmisel kuul, vahendab uudistekanal BBC.

„Veel liiga vara on sellest rääkida - mul ei ole veel seda volitust. Kohe kui [ametisse] saan, siis saate ka vastuse,“ ütles Zelenskõi ajakirjanikele laupäeval vahetult enne kohtumist ülemraada juhtivsaadikutega.

Zelenskõil on oma lubaduste elluviimiseks ja uute ametnike ametisse kinnitamiseks vaja saavutada toetus ülemraadast, ent tänane koosseis üritab seda tõenäoliselt takistada, püüdes muu seas riigipea volitusi ka oluliselt piirata.

Juhul, kui Zelenskõi vannutatakse presidendiks enne mai 27. kuupäeva, on tal võimalik parlament laiali saata enne korralisi valimisi sügisel: arvestades, et valimiskomisjon kinnitas valimistulemuse aga alles 30. aprillil, võib parlament ametissevannutamisega venitada kuni kuu aega.

Zelenskõi ise tahab ametissevannutamise tseremoonia korraldada 19. mail ning väljendas seda soovi ka laupäevasel kohtumisel eri parlamendifraktsioonide liidritega. „Tegemist on meie jaoks põhiküsimusega ja sellega arutelu soovime ka alustada,“ selgitas ta.