President Valdis Zatlersi kantseleist teatati Läti Delfile, et mõlemad riigipead olid kohtumisel üksmeelsed selles, et  Venemaa ja Läti koostöö peab olema aktiivsem.

Nii Zatlers kui ka Medvedev rõhutasid 9. mail Moskvasse võidupidustustele toimunud visiidi olulisust.

Zatlers jälgis pühapäeval koos Medvedevi, Eesti presidendi T.H. Ilvese ja teiste riigipeadega Punasel väljakul suurejoonelist 11 500 osalejaga võiduparaadi.

foto: president.lv - Zatlers ja Ilves paraadil

Seejärel asetas ta Aleksandri aeda igavese tule juurde tundmatu sõduri hauale lilled ja võttis osa Kremlis toimunud vastuvõtust.

Peale vastuvõttu käis Zatlers Lubjanka väljakul julgeoleku hoone juurde, et asetada lilled ja pidada Nõukogude režiimi poolt represseeritute mälestuseks leinaseisak. Lisaks asetas ta lilled ka Lubjanka metroojaama juurde 29. märtsil toimunud terrorirünnaku ohvrite mälestuseks.

Moskva võidupidustused olid väärt külastamist, kuna need aitasid parandada Läti-Vene suhteid, tunnistas Zatlers visiidi järgselt, vahendab Interfax.  

„Ma lootsin ja sain (toimunud visiidile) kiidusõnu nii president Medvedevilt nii välisministeeriumilt kui ka tavalistelt veteranidelt. See oli võimalus lähendada inimesi, parandada Läti-Vene suhteid ja see õnnestus," ütles Zatlers ajakirjanikele Moskvas.

Zatlers kohtus ka Vietnami poole initsiatiivile Vietnami presidendi Nguyễn Minh Triếtiga, kellega koos rõhutati majandussuhete tugevdamise vajadust.   

Zatlersi intervjuu Vene televisoonile (vene keeles)