Lõunanaabri riigipea ütles Läti Delfi vahendusel: „Me vajame rohkem inimlikku, avatud dialoogi, sellest kus riik asub, milline on meie roll riigitöös ja milline on vastutus."

President kutsus saadikuid üles juurdlema selle üle,  miks veel 20 aastat tagasi oli rahvas valmis taastama oma riiki ja olema „kasvõi pasteldes, kuid vaba", kuid nüüd tuleb kärpida palku ja tavainimeste, kes moodustavadki riigi selgroo, pensione.

Zatlersi arvates tuleks ausalt tunnistada, et poliitikute otsused ja tegevus on olnud ekslikud ning neil pole jätkunud poliitilist tahet ja vastutust.

„Me peame ausalt selle välja ütlema, peame vabandama, tunnistama oma vigu ja olema valmis neid heastama, parandama. Seda ootab meilt ühiskond," deklareeris Läti riigipea.

Lisaks kutsus Zatlers poliitikuid üles olema julgemad ja suhelda mitte ainult ettevõtjate ning ametiühingutega, vaid ka lihtrahvaga.

„Elanikud on valmis meie riiki toetama, kuid nad tahavad täpset visiooni, mida me sel ja järgnevatel aastatel tegema hakkame," lisas president.