Salvestus riputati üles mitmele islamistlikule veebilehele, sissejuhatav hääl tutvustab kõnelejat al Zarqawina, kuid kõneleja ise oma nime ei maini, teatab CNN.

Kõnes teatakse, et„moslemi vere valamine on lubatav, et ära hoida suuremat kurja, mis juhtub, kui jihaad (püha sõda) nurjub”.

Usu kaitsmine on kõneleja kinnitusel tähtsam kui elude, au või rikkuse kaitsmine. „Jumal teab, et me üritasime mitte tappa moslemeid ja me oleme minevikus ära jätnud palju operatsioone, et vältida kaotusi, kuid me ei saa tappa uskmatuid, ilma et tapaks ka natuke moslemeid. See on vältimatu,” teatab al Zarqawi.

Kõnes kaitstakse ka enesetapurünnakuid. „Uskmatute tapmine ükskõik mis meetodiga, kaasa arvatud märterlusega, on kuulutatud paljude õpetlaste poolt pühaks, isegi, kui sellega kaasneb süütute moslemite tapmine.”

„See seadustatus on kokku lepitud, et mitte takistada jihaadi,” jätkab kõneleja.

USA ühendatud staabivägede juht kindral Richard Myers ei kahelnud, et tegemist on al Zarqawi kõnega, Washington on tema pea eest välja pannud 25 miljonit dollarit.

Myersi sõnul puudub al Zarqawil igasugune moraalne põhi. USA vägede juht Lähis-Idas kindral John Abizaid ütles, et al Zarqawi jutt pole muutunud. „Ta ütleb, et on okei tappa moslemeid, see on islamistlik kohus. See on vale. See pole tõsi.”

67 minuti pikkune salvestus on üsna värske, kuna seal mainitakse paavst Johannes Paulus II surma. Paavst suri aprilli alguses.

Al Zarqawi sõnul erineb Iraak Afganistanist, seal pole mägesid ja metsi, kus end peita, seetõttu on vajalik otsene vastasseis, nagu näiteks enesetapu autopommid. Kõneleja sõnul on „meil väga raske, eriti Bagdadis, seetõttu oli vaja suurendada märtrite rünnakuid”.