Austraalia kodanik Tarrant, kes tegi oma haiglaslikust tapatööst ka otseülekande Facebooki, hüüdis vahetult enne tule avamist ülekande jälgijatele „tellige PewDiePie“ (subscribe to PewDiePie - inglise k.), vahendab uudistekanal BBC.

Tema motiiv on teadmata, ent arvatakse, et mees võis sellega lihtsalt üritada oma kõlapinda laiendada, sest iga päev mitme miljoni vaatajaga PewDiePie jääb oma kohati piiripealsete väljaütlemistega tihti inimestele hambusse.

29-aastane PewDiePie ise kommenteeris teemat oma Twitteri kontol, märkides, et teda „igas mõttes tülgastab, et selline inimene tema nime üldse suhu võttis“. „Olen südames ja mõtetes ohvrite, nende perede ning kõikidega, keda see tragöödia puudutab,“ säutsus ta.


PewDiePie, pärisnimega Felix Kjellberg, omab endiselt YouTube'i suurimat kanalit, mida tellis loo avaldamise hetkel 89 648 224 inimest. Juba mõnda aega on tal aga kandadel India produktsioonifirma T-Series, mille kanalit tellis loo avaldamise hetkel 89 635 686 inimest ehk ainult 12 000 inimest vähem.

29-aastane Kjellberg, kes on pärit Rootsist, on suutnud esikohta hoida tänu oma fännide aktiivsele tööle: nimelt hakati avalikkuses, ennekõike sotsiaalvõrgustikes, inimesi üles kutsuma PewDiePie kanalit tellima. Et toetada väikest videotegijat produktsioonifirma vastases võitluses, korraldasid fännid ka Tallinnas rongkäigu ülemaailmse teemaviite #subscribetopewdiepie ehk „tellige PewDiePie“ all.