Julgeolekujõududel tuli ühel pealinna populaarsemal väljakul Alexanderplatzil kaklejate laialiajamiseks kasutada pipra- ja pisargaas ja sündmuskohale saadeti olukorda lahendama enam kui sada politseinikku, vahendab uudistekanal BBC.

Teadaolevalt sai massikaklus alguse konkureerivate Youtube'i staaride üleskutsest vastamisi minna: Alexanderplatzile kogunes neljapäeva õhtul pea pooltuhat noort, kellest mitu sai ka vigastada. Tunnistajate sõnul õhustik pingestus ja kaklus puhkes ootamatult umbes poolesaja inimese vahel.

Ametnikud üritasid kutsuda noori valjuhääldite teel mõistusele, ent see osutus tulutuks, misjärel otsustati kasutada nende laialiajamiseks pipra- ja pisargaasi: selle peale tormas hulk noori aga Alexanderplatzil asuvasse metroosse, kus kivide loopimist ja kähmlusi jätkati.

Ajaleht Berlin Morgenpost teatab, et sündmuste käigus sai viga üheksa inimest, sh kaks politseinikku.

Juhtunut uurib politsei, ent ajakirjanduse teatel oli kähmluse taga kaks konkureerivat Youtube'i kuulsust, Bahar Al Amood ja Thatsbekir, üks Stuttgardist ja teine pealinnast Berliinist. Oma seotust juhtunuga ei soovi aga kumbki tunnistada.