Seni on kindlaks tehtud kaheksa haigusjuhtu. Viirusele ei ole olemas teadaolevat ravi. Sümptomite peiteaeg võib olla kuus nädalat ning kolmandik haigusjuhtudest lõpeb surmaga, teatab BBC News.

Yosemite rahvuspark teatas, et hirmunud külastajad helistavad nende hantaviiruse kuumale liinile päevas umbes tuhat korda.

Hantaviirus levib näriliste väljaheidete, uriini ja süljega. Kui need kuivavad ja tolmuga segunevad, võivad inimesed viiruse sisse hingata.

Esimesest surmajuhtumist teatati augustis. Yosemite rahvuspark teatas, et kaheksast haigestunust viie ellujäänu seisund kas paraneb või on nad täielikult paranemas.

Arvatakse, et viiruse leviku Yosemites on põhjustanud Curry Village'i piirkonna laagriplatsi telkide isolatsiooni vahel pesitsenud hiired.

Juunist kuni augustini on sellel laagriplatsil viibinud 10 000 külastajat, kes võisid viirusega kokku puutuda. Rahvuspark laiendas oma hoiatust hiljuti veel 12 000 inimesele, kes olid viibinud või kavatsesid külastada High Sierra Campsi selle suve algusest kuni septembri keskpaigani. Viirusega kokkupuutunud inimeste arv võib seega lõpuks ulatuda 22 000-ni.

Ühte surmaga mittelõppenud haigusjuhtu seostatakse High Sierra Campsiga.

Arste on kutsutud üles teatama hantaviiruse diagnoositud haigusjuhtudest osariigi tervishoiuvõimudele.

Rahvuspark on ühendust võtnud mitme tuhande külastajategrupiga ja soovitanud neil otsida arstiabi, kui neil tekivad gripilaadsed sümptomid – peavalu, palavik, hingamisraskused, lihasvalu ja köha.

Rasked haigusjuhud võivad viia äärmiste hingamisraskuste ja surmani.