Assange osales teisipäeval Londonis kohtuistungil, kus kohtunik otsustas, et Rootsi taotlus tema väljaandmiseks tuleb täies mahus arutusele 7.-8. veebruaril, vahendas BNS.

Rootsi võimud soovivad Assange´i küsitleda seoses kahe naise süüdistustega seksuaalses väärkohtlemises, WikiLeaksi asutaja sõnul on väljaandmistaotlus poliitiliselt motiveeritud ning seotud tema võrgulehega.

"Meie töö WikiLeaksis jätkub, me laiendame materjalide avalikustamist," ütles Assange pärast kohtuistungit ajakirjanikele. "Need avaldatakse peagi meie partnerajalehtedes ja inimõigusorganisatsioonide kaudu."

Kohtunik Nicholas Evans nõustus muutma kohtuistungi ajaks Assange´i kautsjoni vastu vabastamise tingimusi, lubades tal ööbida 6. ja 7. veebruaril Londoni Frontline Clubis.

Assange'i kaitsja Geoffrey Robertson süüdistas teisipäeval Rootsi prokuratuuri "korruptiivses käitumises" ning väitis, et kui Assange antakse Rootsile välja, eksisteerib "reaalne oht, et ta antakse välja või loovutatakse ebaseaduslikult USA-le, kus ta võib sattuda Guantanamosse või mujale".

"Eksisteerib reaalne oht, et Assange´ile mõistetakse surmanuhtlus. On hästi teada, et mitu tuntud isikut on andnud mõista, et härra Assange tuleks hukata," märkisid kaitsjad avalduses.