Seda nimetatakse e-PINE-ks – inglise keeles enhanced Partnership in Northern Europe (laiendatud parterlus Põhja-Euroopas). Paljude jaoks on see tundmatu. Näiteks Rootsi välisministeeriumi pressiesindaja ei tea, mis on e-PINE, kirjutab Dagens Nyheter.

E-PINE kohtub Dagens Nyheteri teatel võimalikult kõrgel ametnike tasemel kaks korda aastas vaheldumisi kas Washingtonis või Euroopas.

USA diplomaatide raportite järgi kohtumistelt 2007. ja 2008. aastast on e-PINE ülesanne koordineerida poliitikat ja jagada informatsiooni muuhulgas Venemaa, Gruusia, Valgevene, Moldova ja Ukraina kohta.

Konstateeritakse, et kõigil e-PINE riikidel on raskusi Venemaaga koostöö tegemisel ja on ebatõenäoline, et see muutuks kergemaks, kui Venemaal toimuks poliitiline muutus.

Rootsi esindajad tegid kohtumisel Washingtonis 2008. aastal ettepaneku Medvedevi toetamiseks, et lüüa kiil tema ja Putini vahele.

Üheksa riiki leppisid kokku toetada Gruusia ja Ukraina NATO-sse vastuvõtmist. Samuti lepiti kokku, et kahepoolsed suhted (see tähendab kahe riigi omavahelised suhted) Venemaaga töötavad alati Venemaa kasuks. Seetõttu on parem tegutseda tugevuse ja ühtsuse positsioonilt, seega üheskoos.

Mitmetel kohtumistel räägiti ka Gruusia aitamisest ja sellest, kuidas seda kõige paremini teha.