Väljaanne kirjutab, et lõunatades USA Soome suursaadiku Earle I. Mackiga 2005. aasta 11. veebruaril esitas Halonen vastava soovi isiklikult. Suursaadik kirjutas mõni päev hiljem Washingtoni saadetud raportis, et lõunasöögil vesteldi mitmetel eri teemadel, kuid "Haloneni meeles oli eriti just Bushiga kohtumine". Kohtumispalve oli juba varemalt edastatud ka presidendikantselei kaudu. Suursaadik vastas, et Bushi ajakava on täis ja vähemalt lähiajal pole kohtumine võimalik, vahendas BNS.

Kuna palve tagasi lükati, siis avaldas Halonen soovi Bushiga kokku saada USA ja Euroopa Liidu tippkohtumisel 22. veebruaril 2005. aastal, et esitleda talle peaminister Matti Vanhaneni.

Suursaadik Mack avaldas arvamust, et Bushil vaevalt on aega Brüsselis kellegagi eraldi kohtuda. Haloneni sõnul pidaski ta silmas kasvõi mõnda hetke, et "Vanhanen saaks öelda, et tema ja Bushi on kohtunud". Helsingin Sanomate andmetel see ka aset leidis, sest pressifotodel võis näha Bushi ja Vanhaneni kätlemas.

President Halonen külastas Bushi valitsusajal Valget Maja 2002. aasta aprillis. Seejärel pole kutset Valgesse Majja tulnud juba pea kümme aastat, kuigi Halonen on käinud mitukümmend korda Ühendriikides. Ajaleht kirjutab, et tihti peetakse selle põhjuseks Soome presidendi 2004. aastal ÜRO-s peetud kõne, kus Halonen kritiseeris USA sissetungi Iraaki ja nimetas seda ebaseaduslikuks.

Kutset pole siiski tulnud ka president Barack Obama valitsusajal, lisab Helsingin Sanomat.

Ajaleht kirjutab ka, et Soome välisminister Alexander Stubbi abi Jori Arvonen olevat lekitatud dokumentide põhjal tõdenud USA suursaadikule, et Koonderakond (Kokoomus) näeb valimistel võimalust tõusta järgmise valitsuse etteotsa ja viia Soome NATO-sse. Raportid on pärit 2009. aasta märtsist.