Ameerika Ühendriikide Bangkoki suursaatkonna raportite kohaselt kahtlevad printsi võimekuses muuhulgas kolm kuninga nõunikku. Nõunikud on seisukohal, et Tai tulevikule oleks parem, kui troonipärijaks tõuseks keegi teine. Telegrammides viidatakse võimalusele, et troonile võiks tõusta hoopis printsess Sirindhorni, kirjutab Reuters.

USA endise saadiku raportis suhtutakse kriitiliselt näiteks printsi eraellu. Kolmandat korda abielus oleval printsil on väidetavalt palju armukesi, kellest üks elab Münchenis.

58-aastane Vajiralongkorn on põhjustanud tailastes vastuolulisi tundeid tükk aega, kuid avalikult ei tohi seda arutada, sest kuningakoja mainet kaitseb erakordselt range seadus.

WikiLeaksi andmetel on Tai jaoks kõige hellemad küsimused kuningakoja tulevik ja suhtumine endisesse peaministrisse Thaksin Shinawatrasse.

Mõne arvamuse kohaselt oli 2006. aasta riigipöörde taga mure endise peaministri Thaksin Shinawatra ja printsi lähedaste suhete pärast. Arvatakse, et paguluses elav Thaksin kohtub ikka aeg-ajalt prints Vajiralongkorniga.

Samas üldiselt arvatakse, et punasärklased suhtuvad kuningakotta kriitiliselt, eriti just kuningannas Sirikitisse. Punasärklasi nähakse vastukaaluna traditsioonilist monarhiat toetavale eliidile.

Probleemid kuninga järeltulijaga on murelikuks teinud näiteks Taisse investeerinud ettevõtted, sest kuninga surm arvatakse kaasa toovat poliitilise killustumise ja suured rahutused.