Ecuadori Londoni saatkonnas redutava Juliane Assange juhitud Wikileaks nentis, et kahjuks ei ole võimalik riikide nimesid avaldada, sest USA hakkaks neid tõenäoliselt survestama.

Snowden avaldas aga ka valmisolekut fiktiivseks abieluks, kui see peaks tema asüüliprobleemile lahenduse tooma.

Vene luuraja Anna Chapman tegigi mõne aja eest Snowdenile taolise ettepaneku läbi suhtlusvõrgustiku Twitter, kus ta kirjutas: "Snowden, kas sa abielluksid minuga?!"

Vene telekanali saatejuhina töötav Chapman sattus spiooniskandaali 2010. aastal, kui ta Ühendriikides koos veel üheksa Vene luurajaga vahistati.

Mõne aja pärast vahetati nad aga välja Venemaal spionaažis süüdi mõistetud USA kodanike vastu.

"Abielluksin Chapmaniga ka kogu minu juhtumit kõrvale jättes... lihtsalt vaadake, kui ilus ta on," kirjutas Snowden vastuseks.

Edward Snowden sai tuntuks juuni alguses, kui lekitas ajalehtedele Guardian ja Washington Post hulgaliselt informatsiooni, et Ühendriikides kuulatakse salaja pealt miljoneid telefonikõnesid ning sealsed eriteenistused käivitasid 2007. aastal ülisalajase programmi PRISM, mis tagab neile juurdepääsu üheksa suure IT-firma serverite andmetele.

USA kuulutas alates 23. juunist Šeremetjevo lennujaama transiittsoonis redutava lekitaja kahe nädala eest rahvusvaheliselt tagaotsitavaks ja tühistas tema passi. Ajakirjanduse arvas varasemalt, et mees palub poliitilist varjupaika tõenäoliselt Ecuadorilt, kuid selle riigi president Rafael Correa ütles pühapäeval, et nad ei saa kaaluda Snowdenile varjupaiga andmist, kuni too pole jõudnud Ecuadori või Ecuadori saatkonda.