WikiLeaksis avaldatud USA asjuri Robert Silvermani telegrammis teatatakse Polskie Radio vahendusel, et Rootsi diplomaat Johan Frisell ütles talle: „Prantsusmaa ähvardas seisata idapartnerluse initsiatiivi, kui rootslased ja teised, kes on vastu „business as usual” stiilis lähenemisele suhetes Moskvaga, keelduvad jätkamast Euroopa Liidu ja Venemaa vahelisi läbirääkimisi.”

Prantsusmaa tahtis iga hinna eest jõuda kokkuleppele Venemaa gaasimonopoli Gazpromi ja Prantsuse firma Gaz de France Suezi vahel viimase osalemises Nord Streami gaasitoru projektis. Kokkuleppele jõuti lõpuks eelmise aasta märtsis.

Samuti oli Prantsusmaa alustanud Mistral-klassi sõjalaevade Venemaale müümise protsessi.

Teised telegrammid näitavad, et Euroopa Liit oli Vene-Gruusia sõja osas lõhenenud. Prantsusmaa ja Saksamaa olid Venemaa kritiseerimisel väga vaoshoitud, samas kui Poola ja teised endised kommunistlikud Euroopa Liidu liikmesriigid ning Suurbritannia soovisid ajada karmimat liini agressor Venemaa vastu.

12. augustil 2008 Brüsselist Washingtoni saadetud telegrammis on öeldud: „Mitmed liitlased, eriti Saksamaa, korrutavad nagu papagoid Venemaa seisukohti Gruusia süüst kriisi puhkemisel. Saksamaa juhitud pool pooldab vaevalt muud peale kerget laksu vastu Venemaa rusikat algaval NATO ministrite kohtumisel.”