Reepalu on nimetatud üheks 25 isikust, kelle hulgast valitakse maailma aasta linnapea 2010, teatab The Local.

Simon Wiesenthali keskus väidab keskuse rahvusvaheliste suhete direktori Shimon Samuelsi allkirjastatud kirjas aasta linnapea valimise koordinaatorile Tann vom Hovele, et Reepalu tuleks nominentide hulgast välja arvata selle tõttu, mis ta on öelnud ja teinud Malmö juutidele.

Samuels väidab, et Reepalu nomineerimine on vastuolus auhinna põhimõtetega „arendada häid suhteid erineva kultuurilise, rassilise ja sotsiaalse taustaga kogukondade vahel”.

Samuels tsiteerib Reepalu kommentaare vastuseks reale Malmö juutide artiklitele ajalehes Skånska Dagbladet.

„Linnapea Reepalu süüdistas intervjuus juutide olukorras juute endid, sest juudikogukond ei distantseeri end Iisraelist,” kirjutab Samuels.

Kirjas viidatakse ka Reepalu intervjuule Briti ajalehele Sunday Telegraph, milles ta tundub eitavat, et juute on rünnatud ja taga kiusatud ning küsib, kas ta ise pole mitte „Iisraeli lobi” laimukampaania ohvriks langenud.

Simon Wiesenthali keskus väidab, et linnapea, kes ei suuda seista oma linna kodanike eest, ei saa olla eeskujuks ning see, mida Reepalu on teinud Rootsi ja eriti Malmö juutidele, peaks ta maailma aasta linnapea nominendiks kõlbmatuks tegema.