Washington Posti hinnangul oli kogu juhtum väga ebatavaline, sest politsei ja salateenistus tavaliselt sellist jõudu Washingtonis ei kasuta – väidetavalt lasti naisterahva pihta kokku koguni 17 lasku.

Kapitooliumi lähistel 34-aastane Miriam Carey viimaks tapeti, auto tagaistmel oli kogu aja ka tema 1-aastane tütar Erica, kes pääses õnneks vigastusteta.

Kapitoolumi politsei kinnitusel ei soovinud Carey kedagi rünnata ja tegu ei olnud kindlasti terrorirünnakuga, edastab Huffington Post.

Ameerika suurlinnades – kaasarvatud Washingtonis – on politsei jõu kasutamine küllaltki täpselt reglementeeritud, eriti kui tegemist on liikuva sõiduki pihta tulistamisega. Aga ei ole veel teada, kas politsei rikkus tol päeval keset rahvarohket linna korduvalt Carey sõidukit tulistades seadust.

Sellegipoolest on endiselt ka eksperte, kelle hinnangul oli tulistamine õigustatud, kui arvestada tagaajamise intensiivsust ja ebakindlust ning seda, et Carrey tundus terrorismikavatsustega, kui tahtis tungida Kapitooliumi ja Valge Maja territooriumidele ning rammis mitut autot ja politseinikku.

Liigset jõu kasutamist uurib Washingtoni politsei vastav divisjon. Juhtumi ebaseaduslikust uurib riiklik kohtuorgan, edastab Global Post.