USA päevaleht The Washington Times kirjutab, et ameeriklastega on päri ka mõningate Euroopa riikide luureagentuurid. Nende arvates põeb 82-aastane Mubarak mao- ja kõhunäärmevähki, kusjuures haigus on juba lõppstaadiumis.

Selle kinnituseks viidatakse ta tihedatele välisreisidele raviasutustesse. 2010. aasta kevadel ja suvel tehti president Mubarakile kaks operatsiooni - Saksamaal ja Prantsusmaal.

Üks tundmatuks jäänud Euroopa Liidu keskosa riigi eriteenistuse esindaja lisas, et Egiptuse riigipeal on jäänud elada alla aasta. Tema sõnul ei ela Mubarak järgimiste presidendivalimisteni, mis toimuvad septembris 2011.

Ajalehe teatel on USA sõjaväelased ja eksperdid asunud juba analüüsima tulevast olukorda, mis tekib Egiptuses ja Lähis-Idas peale Mubaraki surma.

Samas hindas Iisraeli kaubandusminister Benjamin Ben-Eliezer 18. juulis juudiriigi armee raadiole antud usutluses Mubaraki tervist „suurepäraseks". Tema sõnul jääb ta Egiptust juhtima veel pikaks ajaks. Ben-Elizer lisas ka, et Mubaraki väga häirivad kuuldused tema peatsest surmast.

Muhammad Hosni Sayyid Mubarak sai 1975. aastal Egiptuse Araabia Vabariigi asepresidendiks ja 1981 presidendiks. Ta on oma postil siiani.