„Ma lihtsalt ei nõustu tema kommentaariga, mis on fundamentaalselt vale ja kahjulik,“ ütles Jarosław Wałęsa, kes on Euroopa Parlamendi liige, vahendab Polskie Radio.

Nobeli preemia laureaat Lech Wałęsa ütles reedel uudistekanalile TVN 24, et homopoliitikud peaksid parlamendis tagareas või isegi seina taga istuma, neil ei tohiks olla tähtsaid ametikohti ning homoparaadid peaksid toimuma äärelinnades, mitte kesklinnas.

„Nad teavad, et on vähemus,“ ütles Lech Wałęsa, kes on pühendunud katoliiklane. „Neile tuleks anda õigused vastavalt nende arvule ühiskonnas.“

Poeg Jarosław ütles, et isa vaated on tema põlvkonnale tüüpilised ja selle põlvkonna mentaliteet ei ole suutnud ühiskonnaga kaasas käia ja see on hirmutav.

„Ma olen veendunud, et ta võtab need avaldused tagasi või vähemalt mõtleb kogu asja ümber,“ ütles Jarosław Wałęsa veebilehel Gazeta.pl.

Poolas on üks avalikult homoseksuaalne parlamendiliige Robert Biedroń ja Euroopa ainus soomuutmisoperatsiooni läbi teinud poliitik Anna Grodzka.

Janusz Palikot, mille juhitud Palikoti liikumise liikmed mõlemad ülalnimetatud poliitikud on, ütles, et esimesel parlamendiistungil esmaspäeval palub ta Biedrońil ja Grodzkal esimesse pinki istuda.