Autosaate kolm teravmeelset juhti Richard Hammondi, Jeremy Clarksoni ja James May nimetasid Mehhiko sportauto Mastretta plusside ja miinuste üle arutades, et kui mootorsõidukid peegeldavad rahvuslikke omapärasid, siis on ka Mehhiko autod laisad ja abitud.

Hammond ütles saates midagi sellist: "Mehhiko autodest pole asja, need on lihtsalt mingid laisad, lodevad ja peeretavad vuntsidega mühakad, kes toetuvad tuimalt vastu aeda ning vahivad tukkudes kaktust, endal mingi auguga tekk pähe tõmmatud."

Sellised ütlused tõid Mehhikos esile suure protestilaine ning BBC hispaaniakeelne kodulehekülg ujutati üle vihaste ja solvunud televaatajate kirjadega. Kaebusi saadeti ka kohalikesse lehtedesse ning seda küsimust arutati isegi riigi parlamendis.

Tekkinud olukorras otsustas Briti telekanal vabandada ja saatis Londoni Mehhiko suursaadikule kirja, milles tõdeti, et saatejuhtide naljad olid liialt jämedad ja mühaklikud, kuid neil polnud mingit tagamõtet. BBCs märgiti, et „Top Geari“ formaat lubab rahvuslike stereotüüpide kohta nalja teha.

Saate juhid sattusid skandaali ka detsembris, kui riietusid Süürias võtetel viibides näokatetega mosleminaisteks.